• omgeving1
 • Meer Cahillac gehandicaptekinderen .jpg
 • omgeving3
 • omgeving4
 • omgeving5
 • De omgeving


  Niet voor niets noemen ze het hier 'Het land van de duizend meren' want natuurprak La Brenne is een plateau met maar liefst 1200 meren met volop vis mogelijkheden.
 • De omgeving


  Op een paar kilometer rijden, in Chaillac, vind je het Lac de Chaillac. Dit is een heerlijk meertje met zwemwater. Er is toezicht en er is spelmateriaal te huur. Een aanrader!
 • De omgeving


  De omgeving kenmerkt zich door prachtige kastelen en prachtige Middeleeuwse dorpjes. Laat u betoveren door de historische sfeer van La Brenne.
 • De omgeving


  De streek staat bekend om haar brocantes en markten. Niet zelden komt een gast met 'een geweldige vonst' terug op het vakantiepark.
 • De omgeving


  Het dorpje Saint Benoît du Sault is zeker een bezoekje waard en vergeet dan niet het biercafé met zeker honderd bieren op de kaart. Laat je verbazen!

Onbekend maar niet onbemind

Toeristisch is de Indre nog relatief onbekend. Dat betekent dat je hier geen massa toerisme vindt maar dat je hier geniet van het 'La douce France', het goede leven.

Het prachtige natuurpark La Brenne

Puylagorge ligt aan de rand van het 66.000 ha grootte natuurgebied 'La Brenne". Het heet niet voor niets 'Het land van de duizend meren' want het is een plateau met maar liefst 1200 meren. De meren ontstonden in de 10e eeuw toen het veengebied werd afgegraven voor turf en voor de visserij. Het is het belangrijkste binnenlandse moerasland van Frankrijk met een geweldige vogelrijkdom, vlinders, libelles en ruim 900 moerasachtige planten waaronder meerdere soorten orchideeën.

Actief

De omgeving van Domaine de Puylagorge leent zich perfect voor lange wandelingen en fietstochten. Op het park hebben we een infomap met diverse routes. Bijzonder is een wandeling met de Nederlands sprekende natuurgids. Deze weet alle mooie plekken en wijst je op alle bijzonderheden.

Het zal je niet verbazen dat de omgeving ook tal van wateractiviteiten biedt. Zo worden er in de directe omgeving regelmatig viswedstrijden georganiseerd waarin op karper gevist wordt. Uiteraard kun je hier kanoën en op een aantal meren worden verder activiteiten aangeboden zoals zeilen en waterskiën bij het stuwmeer van Eguzon. En denk ook eens aan paardrijden of rots-beklimmen. Eigenlijk is er zoveel te doen in La Brenne dat het niet op te noemen is.

Middeleeuwse dorpjes

De omgeving kent prachtige oude middeleeuwse dorpjes met mooie kerken en kleine musea die zeker de moeite waard zijn. Pak de auto of de fiets en ga op ontdekkingstocht. De Abdij van Saint Savin is beroemd om haar oude fresco's die onder de UNESCO bescherming staan en mag je niet overslaan in een tourtocht. Bezoek ook het aantrekkelijke stadje Montmorillon dat beroemd is om de hoeveelheid boekwinkeltjes die in het oude deel van de stad liggen. Of ontdek nieuwe bieren in het biercafé van het mooie stadje Saint Benoît du Sault.

Speciaal voor de kinderen

In de directe omgeving zijn er een aantal leuke meertjes met een picknickplaats en een aantrekkelijke speeltuin voor de kinderen. Altijd leuk voor een middagje weg. Wilt je iets unieks zien en een hele dag weg, dan vind je op Puylagorge genoeg ideeën in de infomap zoals de vogelschow in het Middeleeuwse stadje Chauvigny, Les Géants du Ciel (1 uur rijden) en een van de 15 mooiste dierenparken van de wereld Parc Beauval.

Brocantes

Elk weekend is er wel ergens in de buurt een brocante (rommelmarkt in de buitenlucht). Elke maand op de 29e wordt in Les Hérolles (op 10 kilometer) de grootste boerenbeurs van Europa gehouden. Het kleine dorpje Les Hérolles trekt in zo'n weekend duizenden bezoekers. Boeren uit het gebied van Loire tot Bordeaux reizen speciaal hier naar toe om hun regionale producten en vee aan de man te brengen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt op deze markt verkocht.

Markten

Marktdagen wekelijks:

 • Elke dinsdagmorgen in Tournon-Saint-Martin (44 km)
 • Elke woensdagmorgen in Montmorrillon (37 km), Luant (47 km) en Le Blanc (28 km)
 • Elke donderdagmorgen in Mézières-en-Brenne (44 km)
 • Elke vrijdagmorgen in Saint-Savin (46 km), Tournon-Saint-Martin (44 km), Saint Gaultier (28 km)
 • Elke zaterdagmorgen in Le Blanc (28 km) en Saint-Benoît-du-Sault (17 km)


Marktdagen maandelijks:

 • Elke 1e donderdag van de maand, markt in Lussac-les-Châteaux (50 km)
 • Elke 1e donderdag van de maanden juni t/m september, Marché des produits local et repas champêtre in Chalais wat inhoudt dat je er regionale producten koopt en als je wilt aan lange tafels nuttigt. (10 km)
 • De 8e van elke maand, markt in La Trimouille (22 km)
 • De 17e van elke maand, markt in Foire Availles-Limouzine (70 km)
 • De 20e van elke maand, markt in I'Isle-Jourdain (63 km)
 • De 29e van elke maand, markt in Les Hérolles (10 km)
Feesten
mei Elk jaar op 1 mei vieren we het Fête du LUMA (boerenmarkt et brocante) in Cluis (58 km).
juni Op de laatste zondag van juni is het feest bij het meer van La Rochechevreux met viswedstrijden 's morgens, 's middags animatie en 's avonds diner met vuurwerk (4 km).
juli Op 14 juli (Franse feestdag) is er vuurwerk bij het meer van La Rochechevreux (4 km).
juli Op de 3e zondag van juli vieren we het jaarfeest van Chalais met brocante en na afloop eten en vuurwerk tot 's avonds laat (10 km).
juli Het laatste weekend is het jaarfeest in Lignac met brocante, kermis, eten en vuurwerk (6 km).
augustus Op de 1e zaterdag van augustus is er het Fête du Lac in Chaillac met prachtig vuurwerk (11 km).
augustus Op de 15e augustus is het jaarfeest van Tholet met een groot vuurwerkspectakel (15 km).
augustus Op de 25e augustus is er in Rosnay de Foire aux Melons met inmiddels meer dan alleen meloenen. Je kunt er zelfs auto's en tractoren aanschaffen. Er is een kermis en veel te eten. Een aanrader (29 km)!
augustus De laatste zondag van augustus is er het dorstfeest Fête de la Batteuse in Chamorin (39 km).
september  De 3e zondag van september is er het Fête de la chasse et de la nature in Mauvières met de hele dag viswedstrijden, brocante, animatie, eten, dansen enz enz (21 km).
oktober Op de 10e oktober is er de honden en paardenbeurs Grande Foire primée aux cheveaux et aux chiens in Chaillac (11 km). Pas 's middags wordt het wat drukker.
oktober  Het laatste weekend van oktober vieren we het feest van de kastanjes , la Fête de la Châtaigne in Éguzon-Chantôme (34 km).
november Slechts eens in de 3 jaar, 2e helft november het Fête de la pèche Étang de Roche Chevreux. Ze laten dan het meer leeglopen en vangen alle vis.

Youtube Kanaal

Puylagorge betekent onbeperkt genieten. Dit zie je terug in de filmpjes van ons Youtube Kanaal.

SP4 ContactRoute

Contact en route

Contact opnemen met Domaine de Puylagorge of uw route plannen per auto, trein of vliegtuig.

Fotoalbum

Wil je meer zien van Domaine de Puylagorge? Kijk dan in ons fotoalbum met foto's van gasten.

Gastenboek

Lees hier wat anderen zeggen over Puylagorge of laat hier zelf jouw ervaring achter.