•  
 • primair1
 • Vrienden van


  De Vrienden van Domaine de Puylagorge staan garant voor een geweldig animatieprogramma. De kinderen gaan de natuur in, fijn spelen, lekker chillen, knutselen en nog veel meer. De slotavond is elke keer weer een geweldige afsluiting waar lang over nagepraat wordt.
 • Natuurlijk


  Puylagorge ligt aan de rand van natuurgebied 'La Brenne". Het heet niet voor niets 'Het land van de duizend meren' want het is een plateau met maar liefst 1200 meren. Deze unieke omgeving is niet voor niets geliefd bij vissers en wandelaars.
 • Toegankelijk


  Puylagorge wil dat iedereen zich welkom voelt. Daarom is alles erop gericht dat een beperking nooit als een handicap voelt. Het park is rolstoeltoegankelijk. Iedereen geniet.
 • Iedereen geniet


  Het park met een authentieke sfeer is ruim van opzet en alles is zo ingericht dat een handicap niet als een beperking voelt. Hier vinden ouders eindelijk de tijd voor dat ene boek terwijl de kinderen zich prima vermaken. Geniet een heerlijke vakantie.
 • Rust en ruimte


  Om op Domaine de Puylagorge te komen, verlaat je bij Lignac de verharde weg. Na ruim 2 kilometer langs bos en landerijen wacht je een warm welkom. Je merkt het gelijk; Hier ben je weg van alle hectiek en drukte van alledag. Hier hoef je alleen maar te genieten.
 • Ruim opgezet


  Domaine de Puylagorge is ruim opgezet en alle faciliteiten liggen buiten het terrein met safaritenten, kampeerbungalows en kampeerplaatsen. Zo is privacy en rust gewaarborgd.
 • Faciliteiten


  Onze gasten komen aan op de binnenplaats van het oude kloostercomplex. Hier vind je de receptie, het restaurant met terras, de bibliotheek en de sanitair ruimtes die voorzien zijn van alle gemakken. En dat alles in de authentieke sfeer van de Indre.
 • Verblijf


  Op Domaine de Puylagorge kun je kiezen tussen een compleet ingerichte accommodatie en een plaats voor je eigen tent of caravan. Dat is kiezen tussen het gemak van alleen je koffers hoeven uitpakken en het vertrouwde bekende. De keuze is aan jou!

Altijd wat leuks te doen

De Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge verzorgt van maandagmorgen t/m vrijdagavond een gevarieerd animatieprogramma voor kinderen met beperkingen of handicap (ongeacht leeftijd) en hun broertjes en zusjes. Het programma heeft een duidelijke structuur, vaste tijden en vaste programma onderdelen. Dat is niet alleen handig voor de kinderen, die zo snel in hun ritme komen, maar ook voor jou als ouder bij het plannen van uitstapjes. Er zijn activiteiten voor de kinderen, voor het hele gezin en soms ook speciaal voor de ouders.

Een vast programma onderdeel is het bezoek aan de dierenweide, het voeren, het borstelen, het poepscheppen (ja, echt waar!), het knuffelen, het aaien en het influisteren van lieve woordjes. Onze Vrienden helpen de kinderen en leren de kinderen wat elk dier leuk vindt en nodig heeft. Voor kinderen die opzien tegen het bezoek van de dierenweide verzinnen we een leuk alternatief.

En verder doen de Vrienden alleen nog maar meer leuke dingen. De kinderen gaan de natuur in, ze gaan spelen, ze gaan chillen, ze gaan knutselen en nog heel veel meer. We weten het zeker; ze gaan het super leuk hebben deze vakantie.

Extra ondersteuning voor gezinnen

Naast het verzorgen van een animatieprogramma, bieden De Vrienden van Domaine de Puylagorge de gezinnen ook extra hulp en ondersteuning. Dit staat niet los van de animatie, maar overlapt elkaar. Het maakt wel dat niet alle vrijwilligers dezelfde taken hebben. De een werkt meer individueel, de ander meer groepsmatig.

Het spreekt voor zich dat we bij het bieden van hulp dicht bij de kinderen nog meer waarde hechten aan het respect voor privacy van de gezinnen en van het onbesproken gedrag van onze vrijwilligers. We zoeken hiervoor de meer ervaren vrijwilligers uit.
Opvang tussen de middag

Veel ouders vragen van 10.00 tot 16.30 uur doorlopende begeleiding voor hun kinderen. De kinderen krijgen van hun ouders een lunchpakket en 'blijven over' tussen de twee animatieblokken.
1 op 1 begeleiding tijdens de animatieblokken

Een aantal kinderen heeft een intensieve begeleidingsbehoefte (1 op 1). We bespreken met de ouders of hun kind met jou (deels) kan aansluiten bij een animatiegroepje of dat het beter is om iets individueel te gaan doen met zijn tweeën.
Ondersteuning in de persoonlijke verzorging van de kinderen

Ook vragen ouders soms los van alles, extra hulp bij de persoonlijke verzorging van de kinderen. Dit moeten ze vooraf kenbaar maken zodat wij kunnen kijken in hoeverre we hieraan kunnen voldoen.

De Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge wil zoveel mogelijk maatwerk leveren. Daarbij kijken De Vrienden naar de kinderen en naar de wijze waarop de ouders hun vakantie willen invullen met de kinderen. De basis voor dit maatwerk is het intakeformulier dat je via ons krijgt bij je reservering. Voor meer informatie en specifieke vragen neem je contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over het animatieprogramma en de intake vind u in de informatiebrief

Youtube Kanaal

Puylagorge betekent onbeperkt genieten. Dit zie je terug in de filmpjes van ons Youtube Kanaal.

SP4 ContactRoute

Contact en route

Contact opnemen met Domaine de Puylagorge of uw route plannen per auto, trein of vliegtuig.

Fotoalbum

Wil je meer zien van Domaine de Puylagorge? Kijk dan in ons fotoalbum met foto's van gasten.

Gastenboek

Lees hier wat anderen zeggen over Puylagorge of laat hier zelf jouw ervaring achter.